Hej Jesper!

Hillenberg är en av våra mest unika lokaler med konst, marmor, betong och glas där byggnationen av restaurangen var en utmaning. Vi mötte Jesper Svensson och ställde några frågor om arbetet kring Hillenberg innan öppningen.

Hej Jesper, vem är du och vad har du för roll i Stureplansgruppen?
Jag arbetar med projektledning och byggnation. Tillsammans med Stureplansgruppen har jag ett byggbolag där jag driver ett flertal större ombyggnationer och nybyggnationer av restauranger. Bland annat var jag med och byggde Hillenberg och vårt senaste tillskott Tyge & Sessil. Jag har även varit med vid utbyggnationer såsom Mono och Coco på Nosh and Chow.

Berätta lite om Hillenbergs lokaler och arbetet tillsammans med arkitektfirman Okidoki som har ritat restaurangen.
Det var ett väldigt stort projekt där ingenting lämnades åt slumpen. Nästan alla detaljer är specialritade och tillverkade enbart för Hillenberg, allt från smörknivar till möbler. Konsten är gjord av konstnären Emmanuel Röhss specifikt för Hillenberg.

Vad är det för typ av marmor man har använt?
Vi har använt Brännlyckanmarmor på Hillenberg. De stora marmorrosorna i golvet vid barerna är först vattenskurna och sedan monterade innan terrazzgolvet lades.

Vad var den största utmaningen i projektet?
Den största utmaningen i projektet var att kunna genomföra allt enligt arkitekternas visioner och att omvandla visionen till verklighet.

Vad har du för nya projekt på gång?
Just nu arbetar vi för fullt med ett jätteprojekt i Arnoldshuset.

Till sist, vad och var äter och dricker du i vår?
Mixed Grill på Nosh and Chow med goda vänner. Och självklart dricker jag härliga naturviner på Tyge & Sessil i vår.

Om Hillenberg

Vi gillar att hålla det enkelt och okomplicerat. Där hela restaurangupplevelsen känns tidlös, men personlig och maten håller en hög ambitionsnivå, utan att det blir krångligt. Europeisk mat med skandinaviska influenser ligger oss varmt om hjärtat, men ibland sneglar vi åt något annat håll i världen.  Vi vill ge våra gäster en generös upplevelse och ett personligt bemötande i en härlig, men avslappnad atmosfär.