Hej Pontus!

Inför Dinnerweek träffade vi Niklas och Kåkens nya barchef Pontus Jansson för tio snabba frågor om mat, service och trender.

VAD…

… är bäst med restaurangbranschen?
Att hela tiden få träffa nya människor.

… är bra service för dig?
Att se gästen och möta deras förväntningar och
lite till.

… blir vårens största mat- och dryckestrend 2017?
Mer veganska rätter samt ännu mer närproducerad
mat och drinkar.

… är din favoritingrediens i baren?
Helt klart is!

… är ditt tips för en mat- eller dryckesresa?
Italien! Jag älskar det landet, framförallt deras
mat och drinkar.

… inspirerar dig i vår?
Mitt nya jobb som barchef har gett mig ny energi
med nya härliga kollegor. Jag ser fram emot en
händelserik och spännande vår!

.… ser du fram emot på nya jobbet i vår?
Allt! Men framförallt inriktning på härliga cocktails
inne på Kåken.

… äter du helst på Niklas nya meny?
Färska vietnamesiska vårrullar.

… äter du till dessert därefter?
Bakad vit choklad.

… är din favoritdrink?
Något med vermouth är aldrig fel!

Om Niklas

Tillsammans med Niklas Ekstedt driver vi restaurang Niklas. Idén till krogen kommer från Niklas stora intresse av att resa och ständigt hitta ny inspiration från världens alla hörn. Oavsett vilket kök eller världsdel vi sneglar mot, så ska Niklas var en krog där man kan slinka in en vardag för en enkel varmrätt, såväl som att avnjuta en tre- eller fyrarätters helgmåltid. Allt ackompanjerat av skön musik och ljudet av cocktails som skakas i bakgrunden. Letar du dig igenom Restaurang Niklas kommer du förr eller senare hitta fram till hipsterhaket Kåken. Här hittar du stimmigt och stojigt barhäng fyra dagar i veckan. 2014 utsågs Kåken till en av världens bästa barer av det exklusiva livsstils- och resemagasinet Condé Nast Traveller.