Vinmakarbesök på Tyge & Sessil

Vi är stolta och glada att presentera en kväll med Barranco Oscuro, pionärer när det kommer till spanskt naturvin och Anders Frederik Steen!

Manuel Valenzuela kom tillbaka till Granada 1979 med en längtan att flytta tillbaka till stillheten. Han hade inga planer att göra vin på ett kommersiellt plan, utan ville istället ta vara på de rankor han fick med på köpet av gården och på så sätt göra vin till sig själv.

Idag finns tyvärr inte de ursprungliga plantorna kvar då de blev uppdragna till förmån för nya planteringar av traditionella druvsorter som skulle få en uppväxt utan kemikalier. Idag består gården av tolv hektar med plantor som familjen själva planterat från mitten av 80-talet.
Att bevara traditionella sorter som Vigiriega & Pedro Ximenez med flera är viktigt, men i markerna finns även Garnacha, Syrah, Tempranillo, Cabernet franc, Viognier och många fler. Vinmarkerna ligger på hög höjd, 1300 meter över havet och med utsikt till Sierra Nevada. Idag är det Manuel tillsammans med sin son Lorenzo som driver egendomen och fortsätter att göra autentiska viner.

Onsdag den 22 februari kommer det finnas ett stort utbud av Barranco Oscuros viner på glas och självaste Lorenzo Valenzuela från Bodegan är på plats och presenterar sig själv och sina viner. Vi får även träffa Anders Frederik Steen som sedan 2013 producerar vin i Frankrike med druvor från familjen Oustric i Ardéche och familjen Bannwarth.

Datum: Onsdag 22/2

Tid: 16–21

Under hela veckan är man välkommen till Tyge & Sessil för provsmakning av tre viner från Barranco Oscuro för 120 kr. Passa på att smaka på hur en av Europas högst belägna vinmarker!

Om Tyge & Sessil

Vinerna är vårt fokus på Tyge & Sessil.
Vi tar avstamp i vin från små producenter som arbetar så nära naturen som möjligt, gärna från underrepresenterade områden runt om i världen och gjort på druvor vi inte visste fanns. En del är grumliga, andra kristallklara. En del är bekanta, andra inte. Vissa finns det mycket av, andra är helt unika. Vi vill sprida drickglädje och upptäckarlust. På dina villkor, inte våra.