Kort japansk ordlista

Utöka dina kunskaper i det japanska språket – wagamama bjuder på en kort japansk ordlista.

wagamama betyder ”själviskt” eller ”styggt barn” på japanska vilket beskriver wagamama på pricken: envist beslutna och att vara motsatsen till vanliga.

Kaizen är en japansk filosofi som fokuserar på ständiga förbättringar i alla avseenden i livet. wagamama har såklart sedan starten 1992 anammat filosofin.

Kaizen betyder ”bra förändring” och för wagamama har det betytt något ännu större: en process för ständig förbättring, balans, harmoni, öppenhet och att behandla varandra bättre. Positive eating och positive living helt enkelt.

Omakase en plan för ingen plan. Omakase betyder i runda slängar ”att lita på kocken”, och vem är bättre att lita på än en kock? Omakase är kort och gott kockens rekommendationer som har en egen sektion på wagamamas meny.

Om wagamama

wagamama är känt för sina bänkar, men berömda för maten. wagamama finns över hela världen och Stureplansgruppen driver wagamama i Sverige. Här har man skapat en perfekt minimalistisk miljö och därefter fyllt den med de mest frisinnade, uttrycksfulla, spännande och japaninspirerade nudelrätter du kan tänka dig. wagamama tar ut svängarna jämfört med traditionellt nudeltänk och använder bara de allra färskaste ingredienserna och läckraste smakerna. De ikoniska rätterna skiljer oss från mängden, till exempel vår yaki soba och ramennudlar, tillbehör som gyoza och edamame och givetvis våra färskpressade juicer.